Zdroj: https://www.istargate.cz/novinky/projekt-nove-hvezdne-brany-se-rozpadl  •  Vydáno: 17.11.2016 19:11  •  Autor: George

Projekt nové Hvězdné brány se rozpadl

Projekt nové Hvězdné brány se rozpadlUž je to nějakou dobu, co bylo oznámeno, že se dočkáme filmové trilogie Hvězdná brána. Dnes ovšem přišla smutná zpráva. V rozhovoru pro Empire Magazine řekl Dean Devlin (spoluautor Hvězdné brány), že se projekt rozpadl.

"Několik měsíců to vypadalo dobře, ale nyní to příliš dobře nevypadá," prozradil Devlin. Velkou část viny přisuzuje současnému filmovému průmyslu, ve kterém se vše řídí čísly a nikoliv pozorností k výslednému produktu. "To je jeden z důvodů, proč preferuji nezávislou práci," svěřil se Devlin. "Poslyšte, myslím, že kdybychom udělali Hvězdnou bránu dobře, lidem by se líbila a my mohli udělat něco opravdu dobrého. Ale kdybychom to pokazili, lidé by to odsoudili. Což by měli. Ale nechci to dělat, pokud si myslím, že bychom to pokazili a tohle je jedna z věcí, která nás drží zpátky," dodal.

Původní film z roku 1994 byl natáčen nezávisle. Současnost je ovšem jiáná. "Mohli byste pozvat několik studií, několik hlasů a mohli udělat něco svělého, ale také můžete mít něco, co neodpovídá tomu, co chcete. Tento typ spolupráce je děsivý aspekt toho všeho," poznamenal Devlin.

Nevěšme ovšem hlavu. To, jestli se Hvězdné brány dočkáme, záleží hlavně na majiteli práv, kterým je MGM.